Kennelhoste

Kennelhoste er noe som går med jevne mellomrom, og gir som oftest milde forløp hos hunder som er vaksinert. Det kan likevel være farlig for mer utsatte hunder slik som valper, eldre hunder, hunder med korte snuter eller hunder med nedsatt immunforsvar/andre underliggende sykdommer slik at vi ønsker at alle tar sine forhåndsregler hvis de har hund/har vært i kontakt med hund som har kennelhoste for å unngå videre spredning. Hva kennelhoste er og symptomer på dette, kan du lese mer om her:
https://evidensia.no/kjaeledyr-husdyr/kennelhoste-hos-hund-symptomer-smitte-og-vaksine/

Bardu Hund har konsultert med veterinær hva som gjelder ved utbrudd av kennelhoste, og det er ikke nødvendig å stenge for trening men alle må ta sine forhåndsregler.

Bardu Hund har følgende regler som gjelder for alle som trener på fellestreninger og ved egentrening:

  • Hunden har ikke adgang til treningslokalene dersom den har symptomer på sykdom eller er syk (oppkast, diare, hoste osv), eller har/er mistenkt for utøy (kløe). Gjelder også ved trening hvor man trener alene. Dette for å begrense smitterisikoen til andre hunder.
  • Det er ikke lov å bruke personlig utstyr slik som bur, vannskål eller leker uten å avtale med den som eier utstyret. Dette er også for å minske smitterisikoen ved eventuell sykdomsspredning.
  • Bardu Hund annbefaler alle om å vaksinere hundene sine. NKK sine regler gjeldende vaksinering finner dere her: https://www.nkk.no/nyhetsarkiv/arkiv/nye-vaksinasjonsbestemmelser

    Merk at man vaksinerer mot kennelhoste hvert år, mens andre vaksiner har lenger intervall mellom vaksinering. Er du usikker på hvor ofte din hund bør vaksineres og mot hva, ta kontakt med din veterinær.

Hva gjør jeg hvis min hund viser symptomer på sykdom etter jeg har vært på trening?

Hvis din hund viser symptomer på sykdom etter du har vært på trening, så ta kontakt med de som du trente sammen slik at de er klar over det og ta sine forhåndsregler. Hvor lenge du må holde deg borte fra trening/andre hunder er avhengig av hvilken sykdom hunden har. Er du usikker, så rådfør deg med veterinær.

Når det gjelder kennelhoste så er inkubasjonstiden som regel 3-5 dager, men du må holde din hund hjemme fra trening og borte fra andre hunder i 14 dager siden første symptom oppstod.

Leave a Reply