Blodsporsprøven 2023

Helgen 2.-3. september så kjørte Bardu Hund sin årlige ordinære blodsporsprøve 🙂 Tradisjon i tro så hadde vi Bekkebotn som oppholdssted, og vi kjørte både Åpen klasse (AK) og elite klasse (EK).

Med oss på laget i år så hadde vi 6 dommere; Solvar Nordheim (også NKK representant), Ståle Bakkemo, Sindre Myrland, Helge Jakobsen, Tommy Nilssen og Per-Harald Simonsen. Tusen takk for at dere brukte helgen til å dømme hos oss! 🙂 Vi hadde også en dommer aspirant; Georg Omsted, og en dommer elev: Andrea Pedersen.

Fra venstre: Per-Harald, Helge, Solvar, Ståle, Tommy, dommer aspirant Georg og Sindre

Det var mange ekvipasjer påmeldt i helgen, hele 24 stk lørdag og 27 stk søndag. Det ble kåret helgas beste AK hund, og det ble en korthåret Vorsthe fra Sverige, Häxjaktens Äv Eskil, som også ble Norsk Blodsporchampion på søndagen! 🙂 Gratulerer! 🙂

Dommer Tommy Nilssen til venstre, og dommer aspirant Georg Omsted til høyre.

Vinner av Helgas beste EK ble dyktige Neshpo’s OMG She is Beautiful. Nina og Luna ble også helgens beste ekvipasje totalt 🙂 Gratulerer! 🙂

Luna gikk til hele 98p lørdag og 96p søndag i eliteklassen! Dommer søndag Helge (til venstre) og dommer lørdag Sindre (til høyre)

På lørdagen så var det 18 hunder påmeldt i AK, hvor kun 2 av disse gikk til premiering (begge gikk til 1 premiering). Vinner i AK lørdag ble Dachshunden Dachmeister’s Ylvis Derrick med Thor-Arne Ervik, dommer Per-Harald Simonsen. På andre plass kom cocker spaniel Neshpo’s Key To The North med Kristin Olsen, dommer Solvar Nordheim (Nina tok emot premien da Kristin og Maze allerede var dratt).

I eliteklassen så deltok 5 ekvipasjer lørdag, hvor 4 gikk til premiering. Vinner i EK lørdag ble Cocker Spaniel Neshpo’s OMG She is Beautiful (98p) med Nina Løvhaug, dommer Sindre Myrland. På andre plass kom Norsk Elghund Grå R-F Disa (96p) med Line Kjerstad, dommer Sindre Myrland. 3.plassen gikk til Bayersk Viltsporhund A-Otto (90,5p) med Tommy Kristiansen, dommer Ståle Bakkemo. 4. plass ble Norsk Buhund Smørbukks Bb Tuva (84,5p) med Monica Mikkelsen, dommer Ståle Bakkemo.

Søndag så var det 21 påmeldte i AK, og 5 hunder gikk til premiering 🙂
Vinner ble svenske Vorstheren Häxjaktens Äv Eskil med Lina Stålberg (1. premie, han ble også Norsk Blodsporchampion), dommer Tommy Nilssen. På andre plass kom en finsk strihåret dachshund; Curlycos Dazzling Fox med Helinä Pettersson (1. premie, også han ble Norsk Blodsporchampion), dommer Sindre Myrland. 3. plass gikk til Forever Rizi Bizi Markus med Kristin Olsen (1 premie, Nina tok emot premien), dommer Tommy Nilssen. På 4. plass kom Flatcoated retriever Kvasneset’s Vampire’s Kiss med Lisbeth Borck Chuickshank (1. premie, dommer Per-Harald Simonsen) og på 5. plass kom en Irsk Vannspaniel fra Finland; Curlyco Hippodrome med Anne Rännäali-Kontturi (2 premie, dommer Sindre Myrland).

AK pallen søndag ble representert av ekvipasjer både fra Norge, Sverige og Finland. Sverige og Finland fikk også med seg hver sitt Norsk Blodsporchampionat! Gratulerer! 🙂

I EK søndag så var det påmeldt 6 hunder, hvor 4 gikk til premiering (1 ikke møtt). Vinner ble Norsk Buhund Smørbukks Bb Tuva (97p) med dommer Sindre Myrland. På andre plass kom Cocker Spaniel Neshpo’s OMG She is Beautiful (96p) med Nina Løvhaug, dommer Helge Jakobsen. 3. plass gikk til Norsk Elghund Grå R-F Disa (86,5p) med Line Kjerstad, dommer Per-Harald Simonsen. 4. plass ble Bayersk Viltspor hund A-Otto (85p) med Tommy Kristiansen, dommer Helge Jakobsen.

Siden Bardu Hund feirer 15 år i år, så hadde vi også et lotteri som ble solgt under prøvehelgen. Vinnere av konvolutt 3 ble:
DogRun magebelte (sponset av Dyrlegen i Bardu) lodd nr 16: Rita.
Pannebånd (sponset av Canelana) lodd nr 32: Per H.
Hugo hundesjampo (gave) lodd nr 50: Rosita
Frolic og kortstokk (sponset av Bunnpris Setermoen) lodd nr 26: Nina Mumisokker(sponset av Lille Patina) lodd nr 8: Linda H

Gratulerer til alle vinnere! 🙂

Tusen takk til våre sponsorer av premier til årets blodsporsprøve; Vetrinærsenteret Midt Troms, Art by SiHei, Bardu Sport Stadion, Evedensia Harstad Dyresykehus og Kennel Neshpo v/ Kristin Olsen.

Også tusen takk til alle som har bidratt til å gjøre helgen fantatisk – dommere, sporleggere, kakebakere, kafeansvarlig, kokk, arrangementskomiteen, prøveleder, dommeraspirant, dommerelev og ikke minst alle deltagende ekvipasjer! 🙂 Uten alle dere så blir det ingen prøve, og vi håper at vi ses igjen et annet år! 🙂

Ønsker også å sende en takk til alle grunneiere rundt omkring i Bekkebotn som år etter år lar oss bruke området til blodsporsprøver. Takk! 🙂

Noen bilder fra helgen finner dere her (i random rekkefølge):

Leave a Reply